Hyvä suunnitelma ja lohkottainen toteutus olivat keskiössä Tampereen Messu- ja Urheilukeskuksen onnistuneessa pääaulan saneeraus-projektissa. 

Aulassa saatiin paljon aikaan: alakatto uusittiin, sähkötyöt päivitettiin, katot maalattiin, vanha lattia purettiin ja tilalle asennettiin uusi laattalattia jämäkällä ladonnalla. Sen on syytäkin olla kestävä, sillä messujen aikaan aulan läpi kulkee tuhansia ihmisiä ja lisäksi messuja rakennettaessa tilassa ajetaan trukeilla. Lisäksi kahviotilat ja info-tiski laitettiin uuteen iskuun. Valaistus uusittiin ja lopuksi kahvilan kattoon nostettiin pikku-Fiat.

TKK-Rakennuksen tiimi kertoo: “Tiukka aikataulu toteutuksen osalta edellytti toisenlaista toteutustapaa, jotta kaikki suuret massat saatiin toteutettua aikataulussa. 30 tekijää ja kahden kuukauden aikaikkuna aiheuttivat sen, että toteutusmallia pyöritettiin lähes tahtitikulla, jolloin saatiin käytettyä hyödyksi jokainen työpäivä tehokkaasti. 

Suurien massojen hallinnointi sekä työmaan aikainen logistiikka tuottivat suurimmat haasteet projektin aikana. Vaikka luulisi, että 1800 m2 avointa tilaa riittävän hyvin toteutukselle sekä materiaalien varastointiin niin välillä oltiin kaikki touhuamassa saman sadan neliön osiolla.

Korjausrakentamisprojekteissa on aina odotettavissa yllätyksiä ja niiltä ei tämänkään projektin myötä vältytty. Silti koko työmaan ajan kaikkien urakoitsijoiden kesken säilyi tosi hyvä yhteinen tahto ja flow saada projekti maaliin. Työilmapiiri työmaalla oli kaikista haasteista huolimatta todella hyvä ja kiitos siitä kuuluu kaikille mukana olleille. 

Erityishuomiona nostettakoon esiin, että puusepän toteuttamien kalusteiden mitoitus onnistui just eikä melkein. 

Kaiken kaikkiaan projekti onnistui hyvin, haastetta ja vastoinkäymisiä lyötiin kireän aikataulun päälle roppakaupalla. Vau-efekti, jonka työn jälki on aiheuttanut lämmittää mieltä.”