VALIKKO
AJANKOHTAISTA
  • LAATUA JA AMMATTITAITOA RAKENTAMISEEN!
  • Rakennamme uutta ja korjaamme vanhaa, pientaloista kerrostaloihin, ammattitaidolla ja asenteella.
  • Palvelemme rakennusliikkeitä, yrityksiä ja yksityisiä.
  • Yhteistyö kanssamme on luotettavaa, laadukasta ja helppoa.
  • Rakenna kanssamme tulevaisuutta!
  • Toimistomme sijaitsee Tampereella osoitteessa Haarlankatu 4 F.
  • Asuntoja Lamminrahkaan, KVR-kohde.

Pääurakoitsijan hanke onnistuu, kun aliurakat toteutuvat särmästi
Julkaistu: 16.09.2022

Tampereen ja Kangasalan rajamaille nousee uusi asuinalue. Lamminrahkan liittymä on jo olemassa, mutta tienvarsikylteistä on vielä vedetty punaiset henkselit yli. Työmaaliikenne on sallittua ja sitä riittääkin, alueelle rakentuu rinnakkain monta kohdetta. Jo kaukaa silmään pistää Mangroven taivaita hipova nostokurki, sekä valtavan kokoinen huputettu rakennus.
"Tähän rakentuu Lamminrahkan koulu, johon meiltä tulee julkisivun puutyöt eli tämä ruskean sävyinen pystypanelointi, jota on yhdelle seinälle aloitettu, räystäät, sekä tuohon suojan alla olevaan siipeen vesikatto", TKK-Rakennuksen toimitusjohtaja Tommi Alanen kertoo.
5-sakarainen Lamminrahkan koulukeskus Mossin Puistokatu 33:ssa on päähankkija SRV:n sekä usean alihankinnan yhteisponnistus. TKK-Rakennuksen urakka valmistuu marraskuussa 2022.
"Koulurakennukset ovat tyypillisesti arkkitehtonisesti kunnianhimoisia projekteja, jolloin ne ovat alihankintaprojekteinakin keskimäääräistä vaativampia. Tämäkin on moderni puinen koulukeskus, jonka arkkitehtuuriin on kiinnitetty erityistä huomiota ja työ edellyttää puuliitoksissa ja yleisestikin kirvesmiestyöltä tarkkuutta ja vaativuutta."

Kohteen kirvesmies kertoo, että on melko tavallista, että alihankintaprojekteissa etukäteen saatavissa rakennepiirroksissa on jotain sellaista, mikä ei käytännössä toimi tai tulee tarpeettoman kalliiksi. Siksi onkin hyvä, että piirustukset käydään läpi tilaajan kanssa ja asioista sovitaan yhdessä ennen kuin lähdetään tekemään. Tällä kertaa julkisivuun oli suunniteltu erikoisuutena ikkunanpieleen ja oviaukkoihin viiste, joka olisi paitsi estänyt joitakin ovia täysin avautumasta, myös ollut pellitysvaiheessa haastava ja vähintäänkin tullut kalliiksi.
"Siksi onkin hyvä, että käydään piirustukset paikan päällä tilaajan kanssa läpi ja asioista jutellaan. Tehtiin vaihtoehtoinen ehdotus toteutuksesta, paneloitiin osa seinästä näytteeksi ja tilaaja hyväksyi sen", kirvesmies summaa.
Seinään tulee tuulensuojavillalevyt, tuplakoolaus ja päälle pystypanelointi piilokiinnityksellä. Materiaali on arvokasta palosuojakäsiteltyä paneelia ja työ halutaan toteuttaa mahdollisimman pienellä hukalla. Kuitenkin niin, että lopputulos on hyvännäköistä, koskaan ei tehdä kuraa säästön varjolla. Myös seuraava vaihe, paneloinnin päälle tuleva rimoitus, jonka toteuttaa eri taho, pitää ottaa huomioon. On tavallista, että alkuperäistä suunnitelmaa hienosäädetään paikan päällä. Omin päin ei kuitenkaan tehdä muutoksia, vaan arkkitehti ja tilaajan työmaavastaava hyväksyy tarvittavat muutokset.
"Mieluummin tässä kohtaa katsotaan tarkasti, kuin valmiina sitten ihmetellään kun ovi ei aukea."
Tällä kertaa myös lopullinen materiaalivalinta aiheutti yllätyksen, ja hienosäätämällä suunnitelmaa saatiin merkittävä rahallinen säästö.
"Oman kädenjäljen näkeminen on kivaa, siksi näitä alihankintaprojekteja on mukava tehdä. Käydään hoitamassa sovittu homma ja sitten siirrytään seuraavaan. Tehtävät ja maisemat vaihtuu. Ja saa olla ulkona, säällä kuin säällä", kirvesmies kuittaa.

ALIHANKINTAPROJEKTI TKK-RAKENNUKSEN KANSSA:
- TKK-Rakennuksella on omia työntekijöitä 20. Teemme perustus-, runko- ja vesikattourakoita. Täydentävät rakenteet, kuten väliseinät, ovat erityisosaamistamme.
- Tuotamme palvelun, jossa pääurakoitsija voi luottaa, että työsuoritus tulee tehtyä kattavasti, laadukkaasti ja aikataulussa. Alkuperäistä arkkitehdin ja tilaajan suunnitelmaa pyritään noudattamaan mahdollisimman pitkälle.
- Toisaalta edellytämme, että urakat sovitaan riittävän tarkasti. Joustavuutta löytyy, mutta leväperäisiä emme halua olla. Mikäli suunnitelmassa huomataan jotain sellaista, joka olisi järkevämpää tai kustannustehokkaampaa toteuttaa muulla tavoin, asia otetaan esille työmaajohdon kanssa ja mahdollisista muutoksista sovitaan kirjallisesti etukäteen tilaajan kanssa.
- Meillä on työparimalli käytössä: kohteessa on aina kokenut TKK-Rakennuksen tekijä ja osaaminen siirtyy tuoreemmillekin tekijöille. Edellisistä projektista otetaan opiksi ja tieto tuodaan uusiin projekteihin.
- TKK-Rakennuksen liikevaihto vuonna 2022 on n. 3 milj.euroa, josta kaksi kolmannesta tulee aliurakoinnista.
- Pääurakoitsijan hanke onnistuu kokonaisuudessaan, jos me yhtenä tekijänä suoritamme tehtävämme ongelmitta. Alihankintaprojektit TKK-Rakennuksella ovat mutkattomia ja asioista päästään sopuun. Tavoitteena on aina se, että kaikille osapuolille jää projektista hyvä maku.

UUSIMMAT AJANKOHTAISET

Uusi koti Holvastin Hortensiassa?
Julkaistu: 15.03.2023

TKK-Rakennus rakentaa maalämmöllä lämpiäviä tilavia perhekoteja Tampereen Holvastiin.

Asunto Oy Tampereen Holvastin Hortensia rakentuu Holvastin ra...

Näytä juttu

Pois tehtaan tomuista, Encore Ympäristöpalvelujen henkilökunnalle uudet tilat
Julkaistu: 14.03.2023

TKK-Rakennus toteutti vuoden 2022 aikana uudiskohteen Tampereen Hankkioon. Encore Ympäristöpalvelut tilasivat uudet toimisto- ja sosiaalitilat tuotant...
Näytä juttu

Tarjouslaskenta on tasapainoilua ja tiimityötä
Julkaistu: 23.11.2022

"TKK:n nimi laadukkaana tekijänä on tullut jo monesti esiin asiakkaiden puolelta, vaikka en ole vielä pitkään talossa ollutkaan, lokakuun alussa TKK-R...
Näytä juttu

Historian ensimmäisessä Lamminrahkan Katufiestassa riitti tunnelmaa!
Julkaistu: 25.05.2022

Lauantaina 14.5.2022 järjestetty Lamminrahkan Katufiesta keräsi rakentuvan Ojala-Lamminrahkan alueelle noin 2000 kävijää päivän aikana. Hyvän fiilikse...
Näytä juttu

VANHEMPIA JUTTUJA

Parhaat päiväkahvimaisemat Kauppaseuran talon katolla
TKK-Rakennus Oy:n toimitusjohtajana aloittanut rakennusalan monitoimiosaaja Tommi Alanen halusi mukaan TKK:n nousuun
Projekti-insinööri Aleksi Koivunen pitää TKK:n tuotannon pyörät pyörimässä
TKK-Rakennus on nyt Rakennusteollisuus RT ry:n jäsen
Väliseiniä Pyynikin Patruunaan
TKK-Rakennus saneeraa Kalevan kirkon diakoniasiiven
TKK-Rakennus osaa myös remontoinnin
Parasta työterveyttä parhaalle henkilöstölle
TKK toteuttamassa Ylöjärven Artturintornia
Terassikausi alkoi varhain
Ratinan viimeiset silaukset
Vuoltsun lipat rakentuvat uuteen loistoonsa
YHTEYSTIEDOT
SOITA, KUN HALUAT HYVÄÄ PALVELUA

TOIMITUSJOHTAJA
Tommi Alanen

Puh. 044 9823064
if.sunnekarkkt@nenala.immot
MYYNTIJOHTAJA
Kaarle Lanteri

Puh. 044 5967673
if.sunnekarkkt@iretnal.elraak
PROJEKTI-INSINÖÖRI
Aleksi Koivunen

Puh. 040 7665088
if.sunnekarkkt@nenuviok.iskela
LASKENTAINSINÖÖRI
Antti Savolainen

Puh. 041 3105496
if.sunnekarkkt@nenialovas.ittna
TOIMISTO
Minna Koskimäki

if.sunnekarkkt@suolat
OSAKAS
Kai Laakso

Puh. 0400 353553
if.sunnekarkkt@oskaal.iak
TKK-Rakennus Oy
Haarlankatu 4F, 33230 TAMPERE

if.sunnekarkkt@ofni


Toteutus: NetFusion